info@urbanstartupproject.com
KvK-nummer: 68142536
BTW-nummer: NL857318998
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
© Urban Startup Project 2017

Begin je startup met een slecht idee?

April 21, 2017

 

In de afgelopen jaren hebben we veel beginnende ondernemers gesproken. Aanstaande ondernemers die denken dat je een bedrijf moet beginnen met een sterk idee. Een idee dat iedereen zo goed vindt dat alleen jaloezie je deel is. Voor jezelf is het natuurlijk geweldig bemoedigend om zoveel complimenten te ontvangen over het idee en je plan een startup te beginnen. Het grote overweldigende plan om de wereld te veranderen en beter te maken. Maar is dat wel zo? Zijn succesvolle startups begonnen met een goed idee, een idee waar iedereen direct de kracht van zag?

Laten we eens een paar voorbeelden bekijken. Bill Gates begon met een idee, een visie en een wens. Hij zag een computer in elk huishouden. Dat was zijn idee. Een computer in elk huishouden? Tegenwoordig een werkelijkheid, aan het einde van de zeventiger jaren een ridicuul plan. AirBnB, Uber hadden het idee dat iedereen bereid was huis en auto te delen met medemensen. Facebook, het zoveelste sociale netwerk gericht op studenten zonder geld. Al deze ideeën en dromen werden door velen afgedaan als belachelijk, onmogelijk, onhaalbaar en geen geld mee te verdienen. Deze bedrijven en velen meer zijn behoren tot de succesvolste bedrijven van de laatste decennia.

Heb je nu zelf een idee, droom, visie of missie waarvan velen zeggen dat het een slecht idee is, onhaalbaar, belachelijk en ongeschikt om een startup op te bouwen? Hoe meer mensen zeggen dat het een slecht idee is des te meer kan je idee waard zijn! Des te meer reden om je startup op te richten en uit te gaan zoeken of het daadwerkelijk een prachtig idee is!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Welk accelerator center? Lastig kiezen?

May 9, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts