© Urban Startup Project 2017
info@urbanstartupproject.com
KvK-nummer: 68142536
BTW-nummer: NL857318998
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Wie verdient er aan startups?

April 24, 2017

 

In de afgelopen maanden heb ik een paar bijeenkomsten van incubator/accelerator centers bezocht. Soms zeer inspirerend en soms wat saaier. Het meest interessant zijn de gesprekken met startups, mentoren en investeerders. Allemaal bezig om startups te helpen en te voorzien van kennis en ervaring. Wat opvalt is de drive waarmee mensen compleet pro deo deze kennis en ervaring beschikbaar stellen aan de startups. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen motivatie. De investeerder probeert dat ene project te vinden dat de volgende Uber, AirBnB of Facebook is. Elke mentor heeft ook zo zijn of haar eigen motief om startups te ondersteunen. Sommigen vertegenwoordigen het bedrijf waarvoor ze werken, anderen hopen nieuwe toekomstige klanten te werven. Geen enkele mentor of expert deelt dus mee in de waardevermeerdering van de startups! De investeerder alleen als hij of zij in de betreffende startup heeft geïnvesteerd maar mentoren en expert delen in het geheel niet mee! Vreemd eigenlijk. De incubator of accelerator heeft een aandeel in elke startup en verdient zo aan de waarde vermeerdering. Diegene die het grootste deel van het werk doen delen niet mee. Dat kan ook anders lijkt me. Daarover volgende keer meer.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Welk accelerator center? Lastig kiezen?

May 9, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts